Депутати вимагають від Генпрокуратури, МВС та прем’єра вжити заходів для припинення епідемії кору на Рівненщині

Фракція "Батьківщина" вимагає від Генпрокурора, міністра внутрішніх справ, прем’єр-міністра та голови Рівненської облдержадміністрації провести невідкладне розслідування причин спалаху епідемії кору на Рівненщині та вжити всіх необхідних заходів для її...

Фракція "Батьківщина" вимагає від Генпрокурора, міністра внутрішніх справ, прем’єр-міністра та голови Рівненської облдержадміністрації провести невідкладне розслідування причин спалаху епідемії кору на Рівненщині та вжити всіх необхідних заходів для її припинення.

Відповідний депутатський запит направив член Тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності Міністерства охорони здоров’я, народний депутат фракції "Батьківщина" Павло Петренко.

У документі наголошується, що в Сарненському районі Рівненської області зафіксована епідемія кору – показник захворюваності утричі перевищив середній рівень по області.

Так, упродовж вересня-жовтня цього року перехворіли 519 осіб, з них 450 дітей. Загалом прояви кору зафіксовані у хлопчиків та дівчаток 21 школи району, 6 дитсадків, 2 професійно-технічних навчальних закладів, школи-інтернату.

Однією з причин подібної ситуації є неналежне виконання завдань та заходів Загальнодержавної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2009-2015 роки з боку Міністерства охорони здоров’я України та підпорядкованих йому установ.

Депутат зазначає, що через неповне забезпечення потреби регіонів вакцинами для профілактики кору у 2012 році значно зменшились обсяги вакцинації та ревакцинації. Наприклад, у минулому році комбінованою вакциною проти кору, паротиту та краснухи для вакцинації дітей Рівненська область була забезпечена лише 85,6%.

Це призвело до епідемії кору – захворюваність на кір порівняно з 2011 роком зросла майже в 10 разів, інтенсивний показник становив 27,95 на 100 тисяч осіб.

З огляду на це Павло Петренко звернувся до Генпрокурора, міністра внутрішніх справ, прем’єр-міністра України та голови Рівненської облдержадміністрації з вимогою провести невідкладне розслідування причин спалаху епідемії кору на Рівненщині та вжити всіх необхідних заходів для її припинення.

Похожие материалы