Мінохорони здоров’я вчетверте перенесло скандальний тендер на закупівлю «швидких»

Міністерство охорони здоров'я вчетверте перенесло проведення тендеру на закупівлю автомобілів швидкої допомоги.

Міністерство охорони здоров'я вчетверте перенесло проведення тендеру на закупівлю автомобілів швидкої допомоги.

Про це повідомив журналістам біля міністерства голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування діяльності МОЗ, депутат фракції «Батьківщина» Анатолій Дирів.

За його словами, сьогодні розкриття пропозицій конкурсних торгів на держзакупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги та їх устаткування було перенесено без жодних об'єктивних причин. Так, ще напередодні прес-служба міністерства активно проводила акредитацію представників громадськості та ЗМІ на заплановану подію, проте, за півгодини до початку тендеру його перенесли, жодним чином не пояснивши причини таких дій.

«Ситуація довкола тендера на закупівлю швидких перейшла всі можливі межі. Перенесення тендеру вже чотири рази говорить виключно про те, що у даному питанні насправді не все чисто. Інакше вкрай необхідні українцям машини швидкої вже давно б закупили», – наголосив Анатолій Дирів.

За словами народного депутата від фракції «Батьківщина» Максима Бурбака, подібне відтермінування свідчить, що у даної закупівлі є велика корупційна складова.

«Як нам стало відомо, переможця відкритих торгів вже «неформально» визначено – ним нібито має стати приватне акціонерне товариство «Науково-виробниче об'єднання «ПРАКТИКА». Підтвердженням тому є заява представників МОЗу про те, що машини швидкої міністерство зможе отримати вже наступного дня. Тобто укомплектовані швидкі чекають на «формальність» – проведення процедури», – зазначив народний депутат,

За словами Максима Бурбака, народні депутати від опозиції і надалі слідкуватимуть за проведенням цього сумнівного тендеру та не допустять розтрати бюджетних коштів.

Нагадаємо, згідно з офіційними документами, у рамках закупівлі машин швидкої допомоги МОЗ збирається придбати 1063 автівки вартістю 649 тис. грн. за одиницю, що на 184 тис. грн.. більше, ніж ринкова ціна цих машин з усім медобладнанням. Таким чином "переплата" сягатиме 200 мільйонів гривень.

Похожие материалы