Депутат просить роз’яснити, чому в аптеках «Картку киянина» не приймають цілодобово

В партії «УДАР» просять роз’яснити, чому в комунальних аптеках Києва не приймають «Картку киянина» цілодобово. Як заявив депутат Київради від фракції «УДАР» Олексій Давиденко, після того, як численні журналістські розслідування показали, що купувати лік..

В партії «УДАР» просять роз’яснити, чому в комунальних аптеках Києва не приймають «Картку киянина» цілодобово. Як заявив депутат Київради від фракції «УДАР» Олексій Давиденко, після того, як численні журналістські розслідування показали, що купувати ліки пенсіонерам та інвалідам дешевше в комерційних аптеках, аніж зі знижкою 25% у комунальних аптеках «Фармація», він вирішив перевірити, як працює «Картка киянина» у комунальних аптеках столиці.

«У першій, в яку я зайшов, цілодобовій комунальній аптеці «Фармація» №81 на Троєщині, за адресою: проспект Маяковського, 73, фармацевт відмовилася обслуговувати покупця за «Карткою киянина», посилаючись на те, що ця електронна карта працює лише в денний час», – зазначив депутат.

У наступній цілодобовій аптеці «Фармація» №7, по вул. Артема, 10, ситуація повторилася. Депутату пояснили в аптеці, що нібито скористатися «Карткою киянина» можна тільки з 8:00 ранку до 20:00 вечора.

Давиденко зазначає, що столична влада витратила десятки мільйонів гривень на обладнання комунальних закладів картковими терміналами та програмним забезпеченням для безперешкодної роботи головного соціального проекту столиці. І наголосив, що «Картка киянина», яка одночасно є пільговим посвідченням, проїзним документом та документом для отримання знижок, повинна працювати будь-де і будь-коли.

Партія «УДАР» звертається до голови КМДА Олександра Попова і до заступника голови Адміністрації Президента Ірини Акімової з проханням роз'яснити час роботи «Картки киянина», і в разі, якщо підтвердиться факт незаконності обмеження користування карткою, покарати відповідальних за впровадження даної програми в комунальних аптеках «Фармація».

Нагадаємо, програма «Гроші» на телеканалі «1+1» показала власне розслідування того, як КП «Фармація» реалізує соціальний проект столичної влади «Картка киянина». З'ясувалося, що в аптеках КП ліки зі знижкою до 30% коштують дорожче, ніж у комерційних аптеках поруч – без будь-яких знижок.

5 вересня також голова КМДА Олександр Попов підписав розпорядження про утворення робочої групи з перевірки фактів зловживань у ціновій політиці КП «Фармація», оприлюднених у ЗМІ. До складу групи увійшли представники столичної влади, депутати Київради та журналісти провідних столичних ЗМІ, а також голова КМДА Олександр Попов.

10 вересня прокуратура Шевченківського району столиці повідомила, що організувала перевірку діяльності комунального підприємства «Фармація», яке реалізовує соціальний проект «Картка киянина».

Джерело: www.unian.net