Розпочато міжнародний пілотний проект із проведення внутрішнього аудиту ефективності у МОЗ

У рамках Загальної програми міжнародного співробітництва, затвердженої Меморандумом про взаєморозуміння між Міністерством фінансів Королівства Нідерланди та Держфінінспекцією України, у період з 13 лютого по 20 квітня 2013 року реалізується пілотний про..

У рамках Загальної програми міжнародного співробітництва, затвердженої Меморандумом про взаєморозуміння між Міністерством фінансів Королівства Нідерланди та Держфінінспекцією України, у період з 13 лютого по 20 квітня 2013 року реалізується пілотний проект із проведення внутрішнього аудиту ефективності у Міністерстві охорони здоров'я України.

Зокрема, про це йшлося під час дводенного семінару, що і став відправною точкою пілотного проекту.

На початку семінару заступник Міністра – керівник апарату МОЗ України Роман Богачев зазначив, що Міністерство охорони здоров'я України надає особливого значення тому факту, що реалізація пілотного проекту із проведення внутрішнього аудиту ефективності буде здійснена саме на базі Міністерства охорони здоров'я України, оскільки, почесно бути на початку справи, значущої для всієї фінансової системи країни, окрім того, важливим є набуття досвіду працівниками нашої установи та стимул для активної співпраці з представниками Держфінінспекції України.

Свою підтримку Проекту висловили його керівник від Міністерства фінансів Королівства Нідерландів Ян ван Тайнен та начальник Управління гармонізації державного внутрішнього фінансового контролю Держфінінспекції України Максим Тимохін.

Семінар було проведено за участю представників МОЗ України, Держфінінспекції України, експертів Проекту від Мінфіну Королівства Нідерландів, керівників підрозділів внутрішнього аудиту Міністерства закордонних справ України, Державної податкової служби України та Київської міської державної адміністрації.

Учасники семінару за підтримки експертів визначили об'єкт аудиту, мету і завдання проекту, основні проблеми та критерії їхнього підтвердження.

Зокрема, зважаючи на соціальну направленість більшості програм, що реалізуються через Міністерство охорони здоров'я України, об'єктом для реалізації пілотного аудиту ефективності обрано бюджетну програму "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру" за напрямом використання бюджетних коштів "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини"

Під час семінару відбулася активна робота в малих групах, за результатами якої робоча група розробила проект програми внутрішнього аудиту ефективності та визначила подальші кроки його проведення.

Порядок проведення вказаного аудиту ефективності ляже в основу методичних рекомендацій з проведення внутрішнього аудиту ефективності.

Наступний семінар у рамках цього проекту заплановано орієнтовно на березень поточного року.

Похожие материалы