У МОЗ розповіли про держзакупівлі 2012 року

Про алгоритм, перебіг та принципи реалізації державних закупівель у 2012 році МОЗ України сьогодні на прес-конференції у МОЗ розповіли заступник Міністра охорони здоров’я України – керівник апарату Роман Богачев, начальник Управління планування, фінансу..

Про алгоритм, перебіг та принципи реалізації державних закупівель у 2012 році МОЗ України сьогодні на прес-конференції у МОЗ розповіли заступник Міністра охорони здоров’я України – керівник апарату Роман Богачев, начальник Управління планування, фінансування, моніторингу централізованих заходів та конкурсних закупівель Департаменту фінансово-ресурсного забезпечення МОЗ України Галина Довганчин та радник Міністра охорони здоров’я України Дмитро Підтуркін.

Міністерство охорони здоров’я України з другої половини 2011 року розпочало поступове впровадження нових підходів реалізації державних закупівель. Надбання у проведенні торгів другої половини 2011 року в повній мірі поширюються й на 2012-й. Сьогодні централізовані закупівлі медикаментів за Державними цільовими програмами тривають в плановому режимі. Станом на 16.05.12 тривають процедури державних закупівель за бюджетними програмами і централізованими заходами на суму, що становить 66,56% від загального плану фінансування.

Основними характеристиками здійснення процедур закупівлі нині є відкритість, прозорість, збільшення частки участі національних виробників, участь у робочих групах представників громадських організацій, провідних фахівців галузі, підвищення якості закуповуваних медпрепаратів поряд зі зниженням ціни. Пріоритетами 2011 року, які поширюються і на 2012 рік є: максимальне забезпечення потреб медикаментами; забезпечення формування конкурентного середовища у сфері державних закупівель; збільшення обсягів закупівель; контроль рівня забезпечення потреб регіонів у медикаментах. Результат 2011 року, коли було досягнуто економії у 155 млн гривень, дав змогу зекономлені кошти спрямувати на здійснення додаткових закупівель для державних програм.

У 2012 році процедури державних закупівель пройдуть в першому півріччі – ліки і вакцини з'являться в лікарнях без затримок. Пріоритетом МОЗ залишається планова закупівля необхідних препаратів із забезпеченням їхньої якості. Зважаючи на плановість закупівель, ситуація із забезпеченістю регіонів медикаментами і виробами медичного призначення є контрольованою і прогнозованою.

За всіма основними, найбільш соціально важливими програмами закупівель, а саме СНІД (профілактика і лікування СНІДу), туберкульоз (діагностика і лікування), онкологія і онкогематологія (лікування дорослих), гемофілія (доросла і дитяча), онкологія (лікування дітей), розсіяний склероз, трансплантація, цукровий діабет, донорство, серцево-судинні захворювання (лікарські засоби та вироби медичного призначення), репродуктивне здоров’я, зоохочування народжуваності та ін. залишків препаратів впевнено має вистачити щонайменше до моменту здійснення поставок за закупівлями 2012 року. З метою забезпечення безперервної вакцинації дітей відповідно до затвердженого календаря щеплень, Міністерством здійснено пролонгацію дії договорів 2011 року в рамках потреби регіонів на 2012 рік на 20%. Також за результатами проведення процедур конкурсних закупівель було укладено договори на поставку імунобіологічних препаратів. Найближчим часом вакцина надійде до регіонів.

У подальшій роботі МОЗ України будуть здійснюватися всі необхідні організаційні заходи з метою планового здійснення процедур державних закупівель, а головне – своєчасного і безперебійного забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення лікувальні заклади країни.

З більш детальною інформацією про Державні закупівлі МОЗ України можна ознайомитись тут.

Джерело: www.moz.gov.ua

Похожие материалы

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    Президент України Віктор Янукович звільнив Галину Калішенко з посади заступника міністра охорони здоров'я України - керівника апарату.