«Доступні ліки» можна отримати у 9 307 аптечних установах

«Доступні ліки» можна отримати у 9 307 аптечних установах

Кількість аптек, що беруть участь у програмі реімбурсації "Доступні ліки" зростає, нині до неї доєдналось вже понад 9,3 тис закладів.

НСЗУ представила на власному сайті дашборд, де позначена «Карта місць відпуску лікарських засобів за електронними рецептами за урядовою програмою реімбурсації «Доступні ліки». Зазначена інформаційна панель складається з двох розділів.

Перший розділ містить інформацію щодо укладених договорів про реімбурсацію між аптечними закладами та НСЗУ. За допомогою інтерактивної карти можна швидко знайти найближчий пункт відпуску ЛЗ. Для цього необхідно за допомогою фільтру обрати населений пункт і побачити розташування аптек у ньому, а також їхні адреси та контактні телефони. Також за допомогою фільтру можна переглянути, скільки рецептів погасили у цій аптеці.

У другому розділі є інформація про число аптечних закладів, які вже підписали договір та кількість місць відпустку ліків за е-рецептом. Також включено дані щодо розподілу аптек та аптечних пунктів за наявністю відпущених рецептів за регіонами.

Станом на 23 березня в Україні працюють 9 307 місць відпуску медпрепаратів в межах програми «Доступні ліки». Програма охоплює три напрямки: від серцево-судинних хвороб, від діабету ІІ типу, а також від бронхіальної астми.