МОЗ зекономило 107 млн грн під час тендерів

Під час державних закупівель МОЗ зекономило 107 млн грн, на які додатково закуплено ліки.

Під час державних закупівель МОЗ зекономило 107 млн грн, на які додатково закуплено ліки.

Станом на 23.09 МОЗ України проведено торгів на суму 1 062,1 млн грн за обсягу бюджетного фінансування 1 868,2 млн грн. Тендерні процедури розпочато на усю суму, на переважну частку (1 062,1 млн грн) укладено договори та відбулись розкриття (акцепти). Решту договорів планується заключити до 27 жовтня 2011 року.

Уже поставлено лікарських засобів на суму 105,8 млн грн. Основні постачання за підписаними договорами відбудуться в жовтні та листопаді цього року.

Проведений МОЗ за участі головних спеціалістів та фахівців аналіз номенклатури і закупівель 2010 року показали, що з 1,44 млрд грн закупівель ціни на лікарські препарати і обладнання суттєво перевищують ціни виробників. Зміна номенклатури та проведена робота дала можливість досягти суттєвої економії коштів , а саме – 107,1 млн грн (15,6%). Ці кошти направлені на додаткову закупівлю препаратів, що дає змогу забезпечити більшу кількість хворих життєво необхідними ліками. А за деякими програмами, скажімо, з імунопрофілактики, з гіпофізарного нанізму, – забезпечити майже 100% потребу.

За програмою "онкологія та онкогематологія" на зекономлені під час торгів кошти додатково закуплено онкопрепаратів на суму 35,6 млн грн, за програмою "імунопрофілактика" – додатково закуплено вакцин на суму 15,2 млн грн і т. ін..

Одним із чинників, які сприяли цьому, стало проведення інвентаризації залишків лікарських засобів (564 млн грн) і здійснення оптимізації всієї системи розробки та реалізації державних програм в короткий термін (3 місяці).

Порівняно з 2010 роком Міністерство охорони здоров'я України відчутно підвищило ефективність державних закупівель; розширило охоплення забезпечення лікарськими засобами населення шляхом оптимізації номенклатури закупівель та досягло значної економії бюджетних коштів.

Джерело: www.moz.gov.ua

Похожие материалы