МОЗ активізувало роботу тендерних закупівель

Сьогодні процедура тендерних закупівель відбувається дуже активно, повідомляє прес-служба  Міністерства охорони здоров'я.

Сьогодні процедура тендерних закупівель відбувається дуже активно, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Зокрема, на минулому тижні проходили закупівлі по програмам з імунопрофілактики, онкології і донорства крові. За підсумками торгів було ухвалено акцепти на суму 13,1 млн грн. За програмою «Програми і централізовані заходи з імунопрофілактики» було укладено договір із постачальником на вакцини для профілактики кору, паротиту і краснухи на суму 3,2 млн грн, економія бюджетних коштів склала 2,9 млн грн (48%). Крім того, в рамках цієї ж програми за підсумками минулого тижня проводилися тендерні процедури на 108,1 млн грн. На жаль, на минулому тижні торги із закупівлі вакцин для профілактики туберкульозу із зменшеним вмістом антигену (БЦЖ-м) на 189,5 тис. грн були відмінені за відсутності пропозицій учасників торгів. Наразі МОЗ України проводить активну роботу із залучення постачальників до закупівель.

МОЗ сьогодні працює водночас і над питаннями перегляду і оптимізації номенклатури закупівель цього року. Ціль – унеможливити монополізацію на фармринку і не допустити змови постачальників, а також забезпечити лікарськими засобами якомога більшої кількості хворих при обмеженому бюджетному фінансуванні.

В рамках оптимізації номенклатури закупівель лікарських засобів і виробів медичного призначення МОЗ постійно проводить засідання робочих груп і погоджувальні наради, номенклатурні комісії за участі громадських організацій, експертів і фахівців з усіх регіонів країни. Така робота вже проведена по програмі «Забезпечення медичних заходів по боротьбі з туберкульозом, профілактики та лікування СНІДу, лікування онкологічних хворих» та «Заходах з забезпечення лікування розсіяного склерозу». До кінця поточного місяця пройдуть процедури оптимізації номенклатури закупівель по Загальнодержавній програмі забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД та Заходах щодо забезпечення медикаментами та виробами кардіохірургічного призначення хворих на серцево-судинні та судинно-мозкові захворювання.

Джерело: www.moz.gov.ua

Похожие материалы