В Україні заборонили продаж парацетамолу

Держлікслужба України призупинила реалізацію однієї серії парацетамолу.

Держлікслужба України призупинила реалізацію однієї серії парацетамолу.

Державною службою України з якості лікарських засобів проводиться постійна робота з перевірки якості ліків та виробів медичного призначення. Частиною цієї роботи є видання приписів про тимчасову заборону реалізації серії того чи іншого лікарського засобу згідно з існуючим Порядком заборони (зупинення) та вилучення з обігу лікарських засобів на території України.

Підставою для тимчасової заборони (зупинення) обігу окремих серій лікарського засобу є висновки щодо якості лікарських засобів, яка не відповідає установленим нормативам. Такі приписи видають щодня. Зокрема, сьогодні, 1 липня 2011 року, Держлікінспекцією України було видано вісім приписів, два з яких – щодо поновлення обігу лікарських засобів (тобто припинення дії тимчасової заборони).

В тому числі сьогодні, 1 липня 2011 року, Держлікслужба України винесла припис про тимчасову заборону торгівлі та застосування лише однієї серії лікарського засобу парацетамол (серії 41010) виробництва ВАТ «Монфарм Україна», який випускається у формі супозиторіїв ректальних по 0,08 г у стрипах №10 (0,08 г – це кількість діючої речовини). Решта серій даного препарату дозволені до використання.

Наразі на ринку України присутній парацетамол 14-ти різних виробників, у тому числі – 8 вітчизняного виробництва, 21 найменування, у різних формах (у таблетках, пігулках, капсулах, тощо), на які даний припис не поширюється.

У відомстві наголошують, що тимчасова заборона реалізації однієї окремо взятої серії препарату не передбачає заборону реалізації інших серій цього ж препарату.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    Підсумовуючи роботу протягом 2010 року, Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів публікує інформацію щодо суб’єктів господарської діяльності та країн, фармацевтична продукцію яких найчастіше вилучали з обігу через її невідповідність...