Костусєва повернули до АМКУ

Верховна Рада України вдруге призначила Олексія Костусєва на посаду Голови Антимонопольного комітету України. За це рішення проголосувало 242 народних обранці.

Верховна Рада України вдруге призначила Олексія Костусєва на посаду Голови Антимонопольного комітету України. За це рішення проголосувало 242 народних обранці.

Уперше Олексій Костусєв обіймав посаду Голови Антимонопольного комітету України з червня 2001 до травня 2008 років. На дострокових парламентських виборах 2007 року пройшов у депутати Верховної Ради під №30 списку Партії регіонів. Очолив підкомітет із питань економічної конкуренції і антимонопольної політики Комітету ВР з питань економічної політики. Понад півроку він поєднував депутатський мандат із кріслом глави АМКУ. У червні 2008-го Кабмін Юлії Тимошенко призначив в.о. голови Антимонопольного комітету Олександра Мельниченка, який обіймав посаду першого заступника Костусєва.

За видатні професійні та особисті досягнення Олексія Костусєва уперше в історії України було обрано у 2004 році Головою Міждержавної ради з питань антимонопольної політики країн – учасниць СНД. Наразі він – почесний голова цього авторитетного органу.

Олексій Костусєв – народний депутат України III, V та VI скликань. Очолював Комітет Верховної Ради з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій; підкомітет з питань енергетики та енергозбереження Комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки; був обраний заступником голови бюджетного Комітету ВРУ.

Державний службовець 1-го рангу, доктор економічних наук, заслужений економіст України. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ст. (2001) та ІІ ст. (2004). Орденом Св. Рівноапостольного великого князя Володимира ІІІ ст.(2001) та ІІ ст. (2006).

«Сьогодні, коли Президент України, Уряд та всі державні органи працюють над економічним розвитком України, реалізація ефективної антимонопольної політики буде спрямована на упередження негативних явищ. Антимонопольний комітет не очікуватиме на підвищення цін, система буде жорстко працювати на випередження, послідовно усуваючи причини, які призводять до виникнення проблем. Ми ставимо за мету дати справжній бій картелям і зловживанням, аби очистити країну від монопольного свавілля. І тому для мене як для православної людини є дуже знаковим те, що рішення про моє призначення Верховна Рада ухвалила саме чистого четверга», − заявив Олексій Костусєв після призначення.

Джерело: www.amc.gov.ua; ua.for-ua.com

Похожие материалы

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    Учора у Львові відбулася селекторна нарада Кабінету Міністрів з питань вжиття у регіоні невідкладних заходів з виявлення та лікування хворих на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції та виконання відповідних рішень Уряду. Під час наради Прем’єр-мін..