Політики, які зароблять на ліках

Український суспільно-політичний журнал «Український тиждень» опублікував список українських політиків, які зароблять на ліках.

Український суспільно-політичний журнал «Український тиждень» опублікував список українських політиків, які зароблять на ліках.

Перша в списку – Раїса Богатирьова, секретар Ради національної безпеки і оборони України.

Раїса Богатирьова− почесний президент харківського підприємства «Біолік». За неофіційною інформацією, Богатирьова та її син Олександр Богатирьов є власниками цього підприємства. ЗАТ «Біолік» випускає імуномоделюючі ліки (Інтерферон, Імуноглобін), нібито дуже ефективні для профілактики грипу, а також препарат Ліпін для лікування різноманітних захворювань легенів (нагадаємо, вірусне запалення легенів є основним ускладненням пандемічного грипу).

Другий в списку − Павло Жебрівський, народний депутат від блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

Його сестра Філя Жебровська (прізвища брата і сестри пишуться по-різному) є головою правління і співвласником ВАТ «Фармак», що забезпечує десяту частину виробництва всіх лікарських засобів в Україні. Зокрема, й Амізону, за яким сьогодні стоять черги в аптеках.

Останній в списку − Сергій Тігіпко, кандидат у президенти України.

Групі компаній «ТАС», власником якої є Сергій Тігіпко, належить мережа цілодобових аптек TAS (раніше вона називалася «Даша»). До мережі входять дев’ять аптек у Києві, п’ять – у Київській області, а також дві оптики в столиці й інтернет-аптека.

Джерело: www.ut.net.ua