Донецьким медзакладам закупили препаратів на 36 млн грн у рідної фірми донецького екс-губернатора

Донецьким медзакладам закупили препаратів на 36 млн грн у рідної фірми донецького екс-губернатора

Закуплено таблетовані цукрознижуючі препарати, інсуліни іноземного та вітчизняного виробництва, а також різне приладдя.

Департамент охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації у листопаді-грудні за результатами тендерів уклав угоди з компанією «А’СТА» на постачання лікарських засобів та медичного устаткування на 36,22 млн грн, про що повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Було закуплено інсуліни іноземного та вітчизняного виробництва (ціни не оприлюднено), таблетовані цукрознижуючі препарати, а також різне приладдя, пишуть "Наші гроші". Місцем постачання вказано заклади охорони здоров’я Донецької області.

До серпня 2013 року основним власником фірми «А’СТА» була група СКМ Ріната Ахметова, яка володіла компанією через ТОВ «Український аптечний холдинг». Згодом група Ахметова повідомила про продаж холдингу, однак покупець не розголошувався. Директором фірми «А’СТА» залишився Денис Єльчищев.

Директором «Українського аптечного холдингу» став Адам Барна з Калуша, Івано-Франківської області. Основним власником холдингу є кіпрська компанія УПХ “Юкрейніан фармасі холдінг лімітед”. Крім того, із серпня 2013 року серед засновників «Українського аптечного холдингу» з часткою 10% з’явилася івано-франківська компанія ТОВ «КУА «Престиж Капітал», що зареєстрована на Володимира Столярчука. Директором є Тетяна Котик.

Відомо, що «КУА «Престиж Капітал» має частку в донецькому ТОВ «ТД «Донспецстрой», іншим співвласником є Сергій Матюхов – директор ТОВ «ТД «Оргсинтез» Лариси Шишацької, дружини екс-губернатора Донецької області Андрія Шишацького.

У своїй офіційній біографії Андрій Шишацький написав, що у 2009-2010 рр. працював директором ТОВ «Фармація Донбасу» (попередня назва «Українського аптечного холдингу»). Окрім цього, Шишацький тривалий час працював менеджером на підприємствах СКМ, зокрема очолював Харцизький трубний завод, який належить «Метінвесту».

Похожие материалы