Київ виділив 22 мільйона гривень на забезпечення діалізом важкохворих киян

Київ виділив 22 мільйона гривень на забезпечення діалізом важкохворих киян

Кошти були виділені 19 листопада.

За дорученням мера Києва 19 листопада місто виділило 22 мільйона гривень на закупівлю витратних матеріалів для діалізу хворих киян, які страждають на ниркову недостатність.

Директор Департаменту фінансів Київської міської державної адміністрації Володимир Репік розповів, що це вдалося зробити за рахунок перерозподілу коштів, які планувалося спрямувати на виплату заробітної плати працівникам комунальних установ з термінами виплати з 18 до 21 листопада, повідомляє Урядовий портал.

«На жаль, складне бюджетне законодавство дозволяє Міністерству фінансів інтерпретувати довільно фінансові можливості органів місцевого самоврядування. Із 480 мільйонів гривень, які було зафіксовано на рахунках зранку 19 листопада, більшість коштів має цільове призначення, а саме: капітальні видатки. На поточні ж потреби (заробітна плата, харчування, лікарські засоби, енергоносії, виплати населенню тощо) виділено лише 38,4 мільйона гривень. З них підготовлені документи на виплату зарплати працівникам комунальних установ з термінами виплати з 18 до 21 листопада на суму 40 мільйонів гривень. Таким чином, Київ вирішив проблему забезпечення хворих на ниркову недостатність киян витратними матеріалами для діалізу та створив нову – забезпечення бюджетників зарплатами», – зазначив чиновник.

Похожие материалы