Спільний «інсуліновий проект» України та Бразилії успішно реалізовується, - Прасолов

Реалізація спільного «інсулінового проекту», який передбачає передачу української технології виробництва інсуліну людського рекомбінантного бразильській стороні та будівництво заводу з його промислового виробництва на території Бразилії, є одним із прак..

Реалізація спільного «інсулінового проекту», який передбачає передачу української технології виробництва інсуліну людського рекомбінантного бразильській стороні та будівництво заводу з його промислового виробництва на території Бразилії, є одним із практичних прикладів українсько-бразильського стратегічного співробітництва. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов в ході Шостого спільного засідання Міжурядової українсько-бразильської комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Він наголосив, що стан виконання цього проекту перебуває на особливому контролі Міністерства охорони здоров’я України та Кабінету міністрів України. При цьому завдяки поверненню підприємства «Індар» у березні 2012 року у державну власність та призначення нового керівництва компанії, динаміка робіт за проектом була відновлена, про що свідчать конкретні практичні результати.

«Нам вдалося вирішити ряд практичних питань, які дозволили відновити постачання українського інсуліну до Бразилії», – підкреслив міністр.

Зокрема, він повідомив, що в кінці вересня вітчизняне підприємство завершило процес передачі Бразильській стороні технологічної документації та продовжує навчання бразильських фахівців.

Джерело: www.kmu.gov.ua

Похожие материалы

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    Комітет захисту заводу «Індар» заявляє, що рейдерський напад на київський завод-виробник інсуліну здійснили за наказом прем'єра Криму Василя Джарти. Про це йдеться у відкритому зверненні комітету.

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    Председатель Комитета Верховной Рады по вопросам здравоохранения, народный депутат от Партии регионов Татьяна Бахтеева будет обращаться в правоохранительные органы с требованием привлечения к ответственности защитника бывшего руководителя ЗАО «Индар» Ал..

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    Комитет Верховной Рады Украины по вопросам здравоохранения рекомендует парламенту принять проект постановления о создании Временной следственной комиссии парламента по расследованию ситуации, сложившейся на предприятии «Индар». Соответствующее решение...

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    Председатель Временной следственной комиссии Верховной Рады по вопросам расследования обстоятельств, которые привели к ситуации, сложившейся вокруг ЗАО «Индар», народный депутат от Партии регионов Игорь Плохой убежден, что инсулиновый завод «необходимо ..

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    Киевский апелляционный хозяйственный суд на сегодняшнем заседании оставил в силе решение суда первой инстанции по делу о принадлежности спорного пакета акций ЗАО «Индар». Таким образом суд подтвердил, что незаконно отчужденный пакет 70,7% акций подлежит..

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    Государственный завод по производству инсулина «Индар» предлагает вернуться к централизованным закупкам инсулина, в которых бы предпочтение отдавалось препаратам завода. Такой прецедент уже был на рынке в начале 2000-х годов, когда Кабмин обязал...