Наявність ліків у Держреєстрі звільняє від оподаткування, - МОЗ

У зв’язку із ситуацією, що склалася при митному оформленні лікарських засобів, які містять у своєму складі етанол як допоміжну речовину, а також вітамінних та вітамінно-мінеральних препаратів та з метою недопущення зриву забезпечення населення цими ліка..

У зв’язку із ситуацією, що склалася при митному оформленні лікарських засобів, які містять у своєму складі етанол як допоміжну речовину, а також вітамінних та вітамінно-мінеральних препаратів та з метою недопущення зриву забезпечення населення цими лікарськими засобами Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що наявність лікарських засобів у Державному реєстрі лікарських засобів України є підставою для звільнення від оподаткування ПДВ операції з постачання лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні.

Відповідний лист роз’яснення МОЗ направило до Державної митної служби.

Наявність інформації про ліки у Державному реєстрі лікарських засобів України свідчить про те, що вони пройшли процедуру державної реєстрації відповідно до чинного законодавства України, їх якість, безпека та ефективність підтверджені, а вони дозволені до застосування у медичній практиці на території України.

Відповідно до статті 197 Податкового кодексу України звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів (у тому числі аптечними закладами), а також виробів медичного призначення за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України.

У листі до Державної митної служби також зазначено, що під час державної реєстрації віднесення лікарських засобів до тої чи іншої товарної позиції згідно кодів УКТЗЕД не є головним критерієм для підтвердження якості, безпеки та ефективності цих лікарських засобів.

Джерело: www.moz.gov.ua

Похожие материалы

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич ініціює обговорення змін до Закону України «Про податок на додану вартість» щодо оподаткування лікарських засобів і виробів медичного призначення. Разом з тим він наголошує, що такі зміни можуть викликати..

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    Предложение Минздрава ввести льготную ставку НДС размере 10%  на лекарства с одновременным внедрением системы компенсации стоимости лечения на жизненно важные виды препаратов вряд ли будет реализовано в этом году, так как в бюджете нет денег. Об этом за..

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    В Минздраве прогнозируют, что НДС на лекарства со следующего года не введут. Об этом заявил вчера на брифинге в Минздраве заместитель министра здравоохранения Украины Александр Гудзенко.