Україна на шляху до PIC/S

  • EBA
    EBA
  • Наталья Гудзь
    Глава Государственной службы Украины по лекарственным средствам и контролю за наркотиками

Одним з пріоритетів Комітету ЄБА з питань охорони здоров’я є реформування системи охорони здоров’я України, включаючи доступ на ринок України ефективних та високоякісних лікарських засобів. Відповідно до цього Комітет ЄБА активно співпрацює з Державною ..

Одним з пріоритетів Комітету ЄБА з питань охорони здоров’я є реформування системи охорони здоров’я України, включаючи доступ на ринок України ефективних та високоякісних лікарських засобів. Відповідно до цього Комітет ЄБА активно співпрацює з Державною службою лікарських засобів і виробів медичного призначення МОЗ України щодо питання приєднання України до PIC/S. Зустріч в Кракові була одним з перших кроків, що намічені в спільному плані дій Державної Служби та Комітету ЄБА.

Покращення якості лікарських засобів, що знаходяться на українському ринку, усунення торгових бар’єрів для українських фармацевтичних виробників, взаємне визнання сертифікатів GMP – це основні позитивні результати, які отримає Україна від приєднання до PIC/S.

Вищезгадана зустріч проходила в рамках щорічних семінарів PIC/S. Пан Жак Моренас, Голова PIC/S, відкриваючи Семінар наголосив на важливості приєднання України до PIC/S. Це була перша зустріч керівників Конвенції з представниками українських органів влади в секторі охорони здоров’я з дати подачі Україною заявки в 2005 році.

Голова Державної служби, пан Соловйов, та пані Гудзь, GMP/GDP інспектор представляли українську сторону. Пан Жак Моренас, пан Даніель Бруннер, секретар Комітету PIC/S, та пан Андре Ковач, асистент Комітету PIC/S, брали участь від імені PIC/S.

За результатами зустрічі сторони домовилися про наступні кроки та терміни їх виконання.

Источник: www.eba.com.ua, www.dslz.gov.ua,

Похожие материалы