Азаров про «Дарницю», Мезим та зарплати на заводі

Прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав фармацевтичну фірму «Дарниця». Під час оглядин заводу прем’єр пообіцяв навести лад на ринку, а особливу увагу приділив рекламі ліків.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав фармацевтичну фірму «Дарниця». Під час оглядин заводу прем’єр пообіцяв навести лад на ринку, а особливу увагу приділив рекламі ліків.

Рекламу «Мезима» заборонять

Зокрема, прем'єр-міністр повідомив, що необхідно на законодавчому рівні обмежити рекламу ліків.

«Я не спеціаліст у галузі охорони здоров'я, але, навіть, не будучи спеціалістом, я розумію, що просто так «Мезим» пити не можна. Але якщо нашим людям втовкмачувати, що «Мезим» незамінний, то наші люди почнуть його пити... Тим самим дискредитують своє здоров'я. Я категорично проти цієї реклами. І вважаю, що в інтересах пацієнтів її необхідно обмежити», – переконаний Микола Азаров.

Він додав, що необхідно навести порядок у лікуванні та рецептурній справі.

«Нам потрібно навести порядок у лікуванні та рецептурній справі. Рано чи пізно ми вийдемо на ті паспорти лікування, за якими працює вся Європа, та вийдемо на стандарти лікування», – зазначив прем'єр-міністр.

Уряд візьметься за безпеку ліків

Микола Азаров підкреслив, що Уряд значну увагу приділятиме якості та безпеці ліків. Він зауважив, що кількість лікарських препаратів, необхідна для цілковитого забезпечення стандартів лікування, становить 3-5 тис., а зараз на українському ринку існує близько 16 тис. найменувань.

«При необхідній кількості у 3-5 тисяч найменувань ліків на нашому ринку функціонує 16 тисяч. Чи потрібна така велика кількість? Напевно, не потрібна. Тому ми повинні запровадити міжнародні стандарти якості. Якщо ліки відповідають міжнародним стандартам, нехай реалізовуються на ринку», – сказав Глава Уряду.

Микола Азаров також окреслив чіткий план: за три-чотири роки Україна збільшить до 60-70% виробництво власних ліків.

«Цю проблему не можна вирішити за один рік, але якщо наполегливо працювати над її реалізацією, то протягом трьох-чотирьох років ми зможемо вийти на рівень забезпечення ліками власного виробництва приблизно на 60-70%», – підкреслив глава уряду.

Водночас Микола Азаров наголосив, що такої кількості власних ліків цілком достатньо, і вітчизняна фармацевтика зможе реально конкурувати з іноземними фармацевтичними компаніями. За його словами, це дозволить суттєво знизити ціни на ліки та медичні препарати, а також підвищити якість вітчизняних медпрепаратів.

Крім того, глава уряду поінформував, що в Україну завозять ліків на понад 3 млрд дол., а реалізація масштабної програми імпортозаміщення, зокрема – лікарських препаратів, дозволить збільшити виробництво власних ліків та значно зменшити кількість імпортних, а також дозволить покращити платіжний баланс України.

Зарплати в «Дарниці»

Микола Азаров поаплодував зарплатам працівників фармацевтичної фірми «Дарниця».

Під час спілкування із працівниками підприємства Глава Уряду поцікавився у них рівнем заробітної плати. Працівники повідомили Прем’єр-міністру, що ставка висококваліфікованих спеціалістів становить 9 тис. грн.

При цьому керівництво фірми «Дарниця» поінформувало Миколу Азарова, що середня заробітна плата на підприємстві за останні 9 місяців становить 6 тис. 600 грн.

У відповідь Микола Азаров поаплодував керівництву за встановлення високої оплати праці працівникам. «Такій зарплаті можна тільки поаплодувати», – зазначив він.

Прем'єр-міністр підкреслив, що медичні препарати, які виробляє «Дарниця», чудової якості та пообіцяв урядову підтримку підприємству.

Крім того, він наголосив, що «Дарниця» працює на найсучаснішому обладнанні та витримує всі європейські стандарти з якості ліків. «Робота підприємств – це показник того, як необхідно рухатися в Європу. Такі підприємства повинні складати основу нашої економіки, основу нашої промисловості», – підсумував Микола Азаров.


Джерело: www.kmu.gov.ua; www.rbc.ua

Похожие материалы