Відкрито кримінальне провадження проти посадовців, причетних до нецільового використання виділених на будівництво «Охматдиту» коштів

Відкрито кримінальне провадження проти посадовців, причетних до нецільового використання виділених на будівництво «Охматдиту» коштів

Вирішується питання щодо притягнення винних держслужбовців, керівників підрядних організацій та інших причетних осіб до відповідальності.

За матеріалами Служби безпеки України відкрито кримінальне провадження щодо привласнення та нецільового використання коштів, виділених на будівництво дитячої лікарні «Охматдит». Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

«Наразі вирішується питання щодо притягнення винних держслужбовців, керівників підрядних організацій та інших причетних осіб до відповідальності», – повідомили у Службі безпеки.

Нагадаємо, що СБУ спільно з поліцією, Генеральною прокуратурою, за сприяння МОЗ та Опікунської ради «Охматдиту» повернула до держбюджету 59,8 млн грн, що були незаконно використані у грудні 2015 року підрядниками будівництва дитячої лікарні. У лютому 2016 року кошти були заарештовані, а в серпні того ж року Державна аудиторська служба підтвердила їх нецільове використання в рамках перевірки, ініційованої СБУ.

«ГПУ розслідує справу про нецільове використання у 2015 році 60 млн грн керівництвом ДП «Укрмедпроектбуд» при будівництві «Охмадиту». Вчора за пропозицією ГПУ арешт цих коштів судом було скасовано. Сьогодні під контролем НБУ казначейство перерахувало ці кошти МОЗу для будівництва «Охмадиту», – написав 27 січня на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

Похожие материалы