АМКУ виявив антиконкурентні дії під час проведення тендерів

Житомирське обласне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПП фірму «Санітар», ТОВ «Компанія Валіс» і Спільне українсько-естонське підприємство у формі ТОВ «Оптіма-Фарм, ЛТД» загалом на 80 тис. грн. за антиконкурентні узгоджені дії, що..

Житомирське обласне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПП фірму «Санітар», ТОВ «Компанія Валіс» і Спільне українсько-естонське підприємство у формі ТОВ «Оптіма-Фарм, ЛТД» загалом на 80 тис. грн. за антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів торгів.

За даними розслідування АМКУ, підприємства узгодили свої дії під час проведення обласними лікувальними закладами тендерів із закупівлі лікарських та фармацевтичних препаратів. Підприємства визнали порушення та зобов’язалися сплатити штраф до державного бюджету.

Також за антиконкурентні узгоджені дії київське міське відділення Комітету оштрафувало ПП «Торгпродсервіс», ПП «Ніка – 1» та ПП «Алкос – 2» загалом на 44 тис. грн. Компанії узгодили тендерні пропозиції до проведення Київською міською клінічною лікарнею № 6 торгів із закупівлі лікарських препаратів.

У той же час АМКУ порушило справу щодо ТОВ «УФЕК «ФРА-М», ТОВ «Фра-М», ЗАТ «Альба Україна», ТОВ «БаДМ» і СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» за ознаками антиконкурентних узгоджених дій, що могли призвести до спотворення результатів торгів. Як з’ясувало київське відділення АМКУ, оптові постачальники ліків узгодили свої дії під час проведення Броварською центральною лікарнею торгів із закупівлі медикаментів. Розслідування у справі триває.

Джерело: www.amc.gov.ua