Екс-заступника міністра охорони здоров’я можуть позбавити захисту

Захисника колишнього першого заступника міністра охорони здоров’я України Миколи Проданчука - Миколу Шупеню, можуть усунути від участі у кримінальній справі за обвинуваченням М. Проданчука. Про це повідомив М. Проданчук у заяві до голови Верховного Суду..

Захисника колишнього першого заступника міністра охорони здоров’я України Миколи Проданчука – Миколу Шупеню, можуть усунути від участі у кримінальній справі за обвинуваченням М. Проданчука. Про це повідомив М. Проданчук у заяві до голови Верховного Суду України Василя Онопенка та генерального прокурора України Олександра Медведька.

У заяві зазначається, що «старший слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України О. Каліфіцкий робить наступний безпрецедентний вчинок: звертається до суду з поданням про усунення мого захисника М. Шупені. Таким чином слідчий намагається позбавити мене захисту і фактично перешкодити суду здійснити правосуддя, оскільки скарга до суду подана адвокатом, а його відсторонення означає припинення судочинства за цією скаргою».

Екс-заступник зазначив, що «вже перше слухання суду про розгляд скарги на постанову про порушення кримінальної справи від 18 травня минулого року і надані слідством матеріали в п’яти томах показали, що порушення проти мене кримінальної справи не тільки безпідставне, але й сфальсифіковане».

На думку адвоката М. Шупені, такий крок слідчого – подання за ознаками злочину, передбаченого ч. З ст. 365 Кримінального кодексу України (перешкоджання слідству) – «не тільки нічим не обґрунтований, але є відповіддю Генеральної прокуратури на його принципову позицію по захисту М. Проданчука та подання на порушення чотирьох кримінальних справ проти слідчих і експертів за фальсифікацію матеріалів слідства».

Нагадаємо, Генпрокуратура проводить розслідування у кримінальній справі за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, тобто перевищення службових повноважень, зокрема, у наданні дозволу на ввезення без реєстрації вакцини для профілактики кору та краснухи індійського виробництва.

Джерело: www.unian.net

Похожие материалы