До України прибули ліки, надані Грузією як гуманітарна допомога

Вночі, 12 вересня, до аеропорту «Бориспіль» прибув вантажний літак із Тбілісі із гуманітарною допомогою від грузинського народу.

Вночі, 12 вересня 2014 р., до аеропорту «Бориспіль» прибув вантажний літак із Тбілісі із гуманітарною допомогою від грузинського народу, повідомляє Урядовий портал.

Майже 12 тон гуманітарного вантажу містить понад сто найменувань медикаментів та засовів медичного призначення, серед яких – перев'язувальні матеріали, антибіотики, ліки для хворих на діабет, імунобіологічні препарати (в тому числі вакцини БЦЖ, від правцю, дифтерії), витратні матеріали для діалізу, а також предмети першої медичної допомоги.

Загальна сума грузинської допомоги сягає 580 тисяч доларів США.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я Василя Лазоришинця, ця допомога стала конкретним результатом роботи міністерств двох країн. «Вкрай важливим є той факт, що після зустрічі з Міністром праці, охорони здоров’я та соціального захисту Грузії Давидом Сергеєнком, ми створили робочу групу, яка напрацювала перелік препаратів та виробів медичного призначення, найбільш необхідних нашій державі. Це стосується, в першу чергу, витратних матеріалів для діалізу, вакцин, ліків для діабетиків та ін. Від імені Міністерства охорони здоров’я України хочу особливі слова подяки висловити Уряду Грузії, який не просто ініціював і запропонував нам допомогу, а ще й дуже оперативно її надав, що вкрай важливо в цей важкий час для нашої країни», – зазначив Василь Лазоришинець.

Наразі гуманітарний вантаж знаходиться у митному терміналі аеропорту і після оформлення буде розподілений серед цивільних закладів охорони здоров’я, в першу чергу, що знаходяться на Сході нашої країни.

Це перший етап допомоги дружнього грузинського народу українцям. Пізніше до Києва прибудуть грузинські фахівці, які оцінять можливість перевезення частини пацієнтів на лікування до Грузії.

Похожие материалы