Наказ МОЗ України від 26.03.2024 № 518

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВʼЯ УКРАЇНИ

НАКАЗ

26.03.2024N 518

м. Київ

 Про введення в дослідну експлуатацію галузевої інформаційно-комунікаційної системи Міністерства охорони здоров’я України «HealthNet»

Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), Положення про галузеву інформаційно-комунікаційну систему Міністерства охорони здоровʼя України ʼHealthNetʼ, затвердженого наказом МОЗ України від 28 жовтня 2022 року № 1937 ʼПро затвердження Положення про галузеву інформаційно-комунікаційну систему Міністерства охорони здоровʼя України ʼHealthNetʼ, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 16 грудня 2022 року № 1614/38950, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 20 січня 2023 року № 118 «Про затвердження складу та переліку функціональних підсистем галузевої інформаційно-комунікаційної системи Міністерства охорони здоров’я України «HealthNet», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 11 січня 2023 року № 52 «Про визначення адміністратора галузевої інформаційно-комунікаційної системи Міністерства охорони здоровʼя України «HealthNet», Переліку обов’язкових етапів робіт під час проектування, впровадження та експлуатації засобів інформатизації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 лютого 1998 року № 121 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2009 року) та з метою забезпечення функціонування галузевої інформаційно — комунікаційної системи Міністерства охорони здоров’я України «HealthNet» (далі — ГІКС «HealthNet»),

НАКАЗУЮ:

1. Департаменту цифрових трансформацій в охороні здоров’я Міністерства охорони здоров’я України забезпечити введення з 1 квітня 2024 року в дослідну експлуатацію «HealthNet»;

2. Визначити учасниками дослідної експлуатації ГІКС «HealthNet» Департамент цифрових трансформацій в охороні здоров’я Міністерства охорони здоров’я України та Державне підприємство «Електронне здоров’я» (далі – Учасники).

3. Учасникам, зазначеним в пункті 2 цього наказу, забезпечити:

1) визначення осіб, відповідальних за ведення ГІКС «HealthNet» під час проведення дослідної експлуатації;

2) вжиття відповідних заходів із забезпечення захисту інформації та персональних даних, що обробляються в ГІКС «HealthNet» під час введення в дослідну експлуатацію;

3) оперативне подання зауважень та пропозицій щодо функціонування ГІКС «HealthNet» та відомостей, що містяться в ній, на розгляд комісії з проведення дослідної експлуатації ГІКС «HealthNet» до введення її в промислову експлуатацію.

4. Утворити комісію з проведення дослідної експлуатації ГІКС «HealthNet», та затвердити її склад, що додається.

5. Комісії з проведення дослідної експлуатації ГІКС «HealthNet», під час проведення дослідної експлуатації ГІКС «HealthNet», у разі отримання від Учасників зауважень та пропозицій, здійснювати їх опрацювання не рідше одного разу на місяць.

6. У строк до 01 квітня 2025 року подати до Міністерства охорони здоров’я України звіт про результати завершення дослідної експлуатації ГІКС «HealthNet» за результатами проведення дослідної експлуатації.

7. Департаменту цифрових трансформації в охороні здоров’я (Дмитру Лук’янову) забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України.

8. Контроль на виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформації і цифровізації Марію Карчевич.

Міністр Віктор ЛЯШКО