Міністерство охорони здоровʼя

Наказ

від 4 липня 2024 № 1160

Про затвердження Положення про мікробіологічну лабораторію з діагностики туберкульозу третього рівня

=Відповідно до частин четвертої та п’ятої статті 10 Закону України «Про подолання туберкульозу в Україні», пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), та з метою створення трирівневої лабораторної мережі з діагностики туберкульозу у системі протитуберкульозної медичної допомоги населенню

НАКАЗУЮ:

1.Затвердити Положення про мікробіологічну лабораторію з діагностики туберкульозу третього рівня, що додається.

2. Покласти виконання функції мікробіологічної лабораторії з діагностики туберкульозу третього рівня на референс – лабораторію діагностики туберкульозу, бактеріальних, паразитарних та особливо небезпечних патогенів державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України».

3. Департаменту громадського здоров’я (Ігорю Поворознику) забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров’я України — головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна.

Міністр Віктор ЛЯШКО