В Раді пропонують скасувати акредитацію аптечних закладів

  • Андрей Шипко
    Член Комитета Верховной Рады по вопросам здравоохранения

Комітет пропонує У Верховній Раді України пропонують зменшити регулюючий вплив держави на діяльність аптечних закладів. Відповідний проект закону №2226 «Про внесення зміни до статті 16 Основ законодавства України про охорону здоров'я (щодо...

Комітет пропонує У Верховній Раді України пропонують зменшити регулюючий вплив держави на діяльність аптечних закладів. Відповідний проект закону №2226 «Про внесення зміни до статті 16 Основ законодавства України про охорону здоров'я (щодо акредитації аптечних закладів)» зареєстровано у парламенті.

Ініціаторами законотворчої ініціативи виступили народні депутати від Партії регіонів Тетяна Бахтеєва та Андрій Шипко.

Згідно із запропонованими змінами, не підлягають акредитації аптечні заклади, які здійснюють діяльність на підставі відповідної ліцензії.

На сьогоднішній день, здійснюючи торгівлю лікарськими засобами аптечні заклади повинні отримати ліцензію на провадження відповідного виду діяльності та акредитаційний сертифікат.

Як пояснили депутати, прийняття документу пов’язане з виконанням Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», яка визначає одними з основних завдань дерегуляції і розвитку підприємництва, зокрема істотне скорочення кількості видів діяльності й робіт, що вимагають одержання дозволів, скасування дублюючих контролюючих функцій.

Джерело: iportal.rada.gov.ua