Держлікінспекція зустрілася з керівниками представництв компаній-виробників фальсифікованих ліків

Керівництво Держлікінспекції провело зустріч із головами представництв усіх виробників ліків, продукція яких була фальсифікована у підпільному цеху, викритому нещодавно в місті Васильків Київської області.

Керівництво Держлікінспекції провело зустріч із головами представництв усіх виробників ліків, продукція яких була фальсифікована у підпільному цеху, викритому нещодавно в місті Васильків Київської області.

Як повідомив під час зустрічі голова Держлікінспекції Олексій Соловйов, це – найбільше промислове виробництво фальсифікованих лікарських засобів на території України за часів її незалежності. Тому усім вкрай необхідно докласти максимум зусиль, аби якнайшвидше вилучити з обігу фальсифіковані лікарські засоби. Для цього Держлікінспекція вже вжила термінових заходів. Була створена робоча група з розслідування інциденту. Суб'єктів господарської діяльності негайно повідомили стосовно необхідності вилучення з обігу заборонених серій фальсифікованих препаратів. Налагоджено оперативне інформування про хід дій Держлікінспекції з розслідування цього інциденту зацікавлених структур в Україні: МВС, КМУ, РНБО. Держлікінспекція доручила територіальним інспекціям невідкладно перевірити якість усіх серій лікарських засобів, що були виявлені як фальсифікат, з метою виявлення інших серій фальсифікованих ліків.

Радник Голови Держлікінспекції Інна Демченко також поінформувала, що більшість найвизначніших оптових постачальників в Україні також уже надали вичерпну інформацію, що сприятиме дослідженню інциденту.

Головний державний інспектор України також поінформував, що Держлікінспекція відслідковує фальсифікат відповідно до європейських вимог. Також, згідно з міжнародними домовленостями, було повідомлено ЕМA (European Medicines Agency – Європейська агенція медичних препаратів), регуляторні органи країни, де розташовано виробничі потужності підприємств, серії яких було фальсифіковано.

Голова Держлікінспекції запевнив керівників представництв, що Держлікінспекція і надалі оперативно вживатиме необхідних заходів для розслідування цього інциденту. «Ми повинні зробити усе, аби уберегти населення України від неякісних та фальсифікованих лікарських засобів», – підкреслив пан Соловйов.

Джерело: www.kmu.gov.ua; www.diklz.gov.ua