Нове керівництво МОЗ найняло людей Януковича розібратися з тендерним провалом

До дистриб'юторів звернулись люди, які, за їхніми словами, представляють колишнього голову тендерного комітету МОЗ Романа Богачова та радника міністерства Дмитра Підтуркіна, з пропозицією закласти в ціну тендерної пропозиції додаткові 10-15%.

Останніми днями фармринок трясе від чуток. Уже кілька джерел розповіли «Нашим Грошам» майже одну й ту ж саму історію, яка відрізняється лише кількістю епітетів.

Після кількамісячного небуття фармацевтичні дистриб'ютори отримали нагоду поговорити з людьми, які, за їхніми словами, представляють колишнього голову тендерного комітету МОЗ Романа Богачова та радника міністерства Дмитра Підтуркіна.

Новий очільник МОЗ Олег Мусій стверджує, що за часів Януковича на медичних тендерах крали 40%.

Предмет для розмов був простий. Фармацевтам пропонували закласти в ціну тендерної пропозиції додаткові 10-15%, натомість їм гарантували попередню оплату, а не звичайні умови з відстрочкою платежу на тижні, місяці й роки.

В умовах постійного підвищення курсу долара ця пропозиція для багатьох справді була цікавою. Однак дистриб'ютори відмовились брати участь у такій схемі. До того ж люди, які звернулись із пропозицією нібито від МОЗ, офіційно у міністерстві не працюють. Та й не може ж бути такого, щоб нова влада однією рукою проклинала спадок Януковича, а іншою наймала його менеджерів. Звісно, передумови для подібного хедхантингу є. Новий МОЗ під керівництвом Олега Мусія повністю завалив щорічні тендери – з 2 мільярдів вдалось витратити на тендери лише 40 мільйонів.

Нагадаємо, що Олег Мусій був призначений Арсенієм Яценюком на посаду міністра охорони здоров'я ще 27 лютого цього року.