В Україні розпочато будівництво нових медичних амбулаторій у сільській місцевості

Усього у 2018 році заплановано нове будівництво 512 сільських амбулаторій.

За рахунок державної підтримки у Кіровоградській, Дніпропетровській та Закарпатській областях розпочато будівництво 27 нових сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості. Усього у 2018 році заплановано нове будівництво 512 сільських амбулаторій. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«В областях України вже починають будуватися перші амбулаторії. По 27 проектах у Кіровоградській, Дніпропетровській та Закарпатській областях уже подані повідомлення про початок будівництва. Нагадаю, що всього в цьому році затверджено будівництво 512 нових амбулаторій у сільській місцевості на 2,7 млрд грн. Регіони мають ще дужче активізуватися, щоб завершити все вчасно, до кінця року», – сказав Парцхаладзе.

За даними регіонів, по 400 проектам уже отримано документи щодо права власності на земельні ділянки, по 100 проектам оголошені тендери на будівництво, по 34 – визначені генеральні підрядні організації на будівництво.

Крім цього, у Мінрегіоні вже розробили критерії щодо визначення обласними державними адміністраціями переліку існуючих амбулаторій у сільській місцевості, які можуть бути дооснащені за рахунок нерозподіленого залишку субвенції. Наразі області мають якнайшвидше подати до міністерства відповідні переліки для виділення фінансування на закупівлю відповідного обладнання та транспорту.