Виробництва інсулінів на заводі «Індар» не припинятимуть

На сторінках деяких Інтернет-ЗМІ з’явилась інформація про те, що завод «Індар» начебто «працює на залишках сировини», і виробництво вітчизняних інсулінів загалом скоро припиниться. У прес-службі заводу повідомили, що інформація такого характеру не...

На сторінках деяких Інтернет-ЗМІ з’явилась інформація про те, що завод «Індар» начебто «працює на залишках сировини», і виробництво вітчизняних інсулінів загалом скоро припиниться. У прес-службі заводу повідомили, що інформація такого характеру не відповідає дійсності і є безпідставною та провокаційною.

«Співробітники ПрАТ «Індар» працюють відповідно до графіків виробництва та планів постачання препаратів до регіонів згідно із заявками.

«Індар» виготовляє власну субстанцію у потрібній для виробництва кількості.

Завод працює стабільно і злагоджено, а керівництво підприємства двічі на місяць звітує перед громадськістю та ЗМІ про кількість відвантажених ліків.

"Жодних скарг від громадських об’єднань діабетиків, а також – від обласних та регіональних управлінь з питань охорони здоров’я на нестачу препаратів на місцях до ПрАТ «Індар» не надходило", – йдеться у повідомленні.

Крім того, у прес-службі наголосили, що постачання ліків виробництва заводу щомісяця відбувається без жодних затримок та збоїв. На складах постійно зберігають додаткові запаси продукції.

«Додатково повідомляємо, що громадська організації «Український діабетичний союз», яка фактично і виступає автором усіх провокаційних заяв щодо роботи заводу, була створена за підтримки колишнього керівника ПрАТ «Індар» О. Лазарєва. Очолює «УДС» Галина Литвиненко. Зареєстрована ця організація за тією самою адресою, що і одна з приватних компанії попереднього керівництва (за адресою вул. Вереснева, 4 зареєстроване ПП «Спецюрінвест» і «УДС» відповідно)», – йдеться у повідомленні.

Ендокринологи вже повідомляли про те, що «УДС» фактично є ручною організацією, що дезінформує населення та хворих на цукровий діабет.

Зокрема, завідувач кафедри діабетології Національної медичної академії ім. П. Л. Шупіка Борис Маньковський вже казав, що інформація, яку поширює «УДС», не відповідає дійсності.

За його словами, неправдива інформація стосовно проблем із забезпеченням українських діабетиків інсуліном негативно позначається на здоров’ї хворих.

«Очевидно, що це вигідно тим, хто хоче роздути паніку серед хворих на цукровий діабет і якимось чином в цій ситуації сприяти своїм бізнес-інтересам», – зазначив лікар.

ПрАТ «Індар» здійснює постійний моніторинг забезпеченості регіонів ліками свого виробництва, тому жодних підстав для побоювань діабетиків немає.

Джерело: www.unn.com.ua