Юлія Тимошенко: Україна отримає державне медичне страхування

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко учора на прес-конференції заявила, що кожен громадян має отримати доступ до системи охорони здоров'я, що буде забезпечено шляхом запровадження обов’язкового державного медичного страхування.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко учора на прес-конференції заявила, що кожен громадян має отримати доступ до системи охорони здоров'я, що буде забезпечено шляхом запровадження обов’язкового державного медичного страхування.

«Медична страховка в руках людини – це і є насправді безкоштовний доступ до системи охорони здоров'я», – заявила Глава Уряду.

Ю. Тимошенко при цьому задекларувала свій намір забезпечити входження України до тридцятки країн світу за показником індексу людського розвитку. Для цього, за її словами, треба провести глибинну реформу сфери охорони здоров'я, комплексне технічне переоснащення галузі, а також виплату доплат медичним працівникам за стаж.

Уряд докладає максимум зусиль для стабілізації діяльності і реформування вітчизняної системи охорони здоров'я. «Ми робимо суттєві кроки для наведення ладу в системі охорони здоров’я», – каже сама Прем’єр-міністр.

З 1 січня працівники української системи охорони здоров’я вже отримують доплату за стаж роботи, а з середини грудня в Україні діє Рада з питань реформування системи охорони здоров’я при Кабінеті Міністрів, яку очолює Прем'єр-міністр. «Ми будемо намічати усі невідкладні кроки, готувати необхідні проекти законів та рішень і дійсно готувати усю систему охорони здоров’я до фундаментальних реформ, включаючи введення страхової медицини», – анонсувала Юлія Тимошенко діяльність новоствореного органу.

У той же час, кандидат на пост Президента, лідер Партії регіонів Віктор Янукович виступає за запровадження системи страхової медицини в Україні. Про це він заявив під час робочої поїздки в Сімферополі.

«Ми невідкладно повинні ухвалити закон про страхову медицину», – сказав політик, відповідаючи на запитання щодо шляхів реанімації вітчизняної медицини, покращання її якості та ефективності, а також підвищення рівня соціального захисту медичних працівників.

На сучасному етапі запровадження такої системи є нагальним, необхідним і зрозумілим для суспільства, − переконаний В. Янукович.

Джерело: www.tymoshenko.ua; health.unian.net