ДЕЦ рекомендував реєстрацію медичного кисню в Україні

ДЕЦ рекомендував реєстрацію медичного кисню в Україні

Найближчим часом на українському ринку має з’явитися ще один зареєстрований, безпечний та якісний лікарський засіб – кисень медичний.

1 грудня, виконуючий обов’язки директора Центру Михайло Бабенко разом з провідними експертами провели позачергову науково-технічну раду, на якій розглянули висновки експертизи та подальшої реєстрації в Україні медичного кисню.

З появою Covid-19 фармацевтичний ринок зіткнувся з серйозною проблемою – нестачею медичного кисню як лікарського засобу, що активно застосовується при лікуванні коронавірусної хвороби. За ініціативи Михайла Бабенко і завдяки підтримці команди професіоналів з клінічних досліджень, вдалося всього за кілька днів розглянути процедурні питання і надати можливість появи в лікарських закладах України ще одного вітчизняного виробника кисню медичного.

«Наше сьогоднішнє рішення – важливий крок на шляху подолання Covid-19 в Україні. Медичний кисень, який ми рекомендуємо до реєстрації в МОЗ, має найближчим часом з’явитися на фармацевтичному ринку України. Не менш важливим є те, що він пройшов десятки клінічних випробувань, що гарантує його безпечність та ефективність в боротьбі за життя пацієнта», – прокоментував результати наради Михайло Бабенко.

Похожие материалы